VABLJENI NA VEČER Z ARNEJEM HODALIČEM



Arne Hodalič je odraščal in študiral biologijo v Ljubljani. Po končani fakulteti je delal kot profesionalni jadralni čolnar in potapljač in imel svoje lastno čartersko podjetje na hrvaški jadranski obali. Začel je fotografirati, predvsem čolne, potapljaške in navtične dejavnosti. Njegov prvi obisk v Indijo leta 1989 je spremenil njegovo poklicno kariero, saj so njegove fotografije objavili v prestižni švicarski reviji Animan. Iz uredništva je prejel več kot 20 misij in tako s fotoaparatom potoval po vsem svetu. V Parizu se je pridružil agenciji Gamma Press in začel delatovati v francoskem tisku kot član več foto agencij.
Bil je član in organizator več ekspedicij; prečkal Papuno Novo Gvinejo v kopenskem kanuju na reki Sepik (1500 km), prečkal je puščavo v Sudanu iz Kartuma v Egipt na reki Nil v majhnem čolnu, bil je fotograf za francosko in slovensko jamarsko ekspedicijo v Hunan (Kitajska) in Tawi Atayr (Oman), fotografiral je planinsko ekspedicijo v Nanga Parbatu (8125 m) v Pakistanu in bil fotograf ter član posadke za ekspedicijo L'Esprit de Bougainville. Njegove fotografije so se pojavile v reviji National Geographic Magazine, Life (USA), Time, Magazine Figaro, GEO, Paris Match, Marie Claire, VSD, Die Zeit, Cosmopolitan, Stern, Liberation, Grands Reportages, Gala, Airone, Espresso, L'Illustré, Oggi, Sette-Corriere della Sera, Gioa, Narava in mnogih drugih …
Leta 2008 je prejel častni doktorat na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani in postal predavatelj na področju fotografije in fotoreporterstva na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani in VIST (Visoka šola za storitve) v Ljubljani. Trenutno je urednik fotografij slovenske izdaje revije National Geographic. (Povzeto po: www.arnehodalic.com)

Arne Hodalič bo svoje življenjsko poslanstvo, zanimivosti s poti ter bolečine in lepote tega sveta, ki jih je uzrl, delil z nami v petek, 31. avgusta 2018, ob 20:30 na ploščadi pred Kulturnim domom Gorica pri Slivnici.
V primeru slabega vremena bo dogodek potekal v avli kulturnega doma.

Vstop prost!

Vljudno vabljeni!

Organizator: Kulturno društvo Gorica pri Slivnici
Dogodek je del Šentjurskega poletja, ki ga financira Občina Šentjur.

Komentarji