IZJAVA SLOVENSKE ŠKOFOVSKE KONFERENCE PRED DRŽAVNOZBORSKIMI VOLITVAMI 2018


Dragi verniki!

Za vse državljane so volitve v državni zbor izrednega pomena, saj so priložnost, da izpolnimo svojo državljansko dolžnost in odgovorno oddamo svoj glas. Če želimo ustrezno poskrbeti za prihodnost naše domovine, potem je udeležba na volitvah naša pravica in dolžnost. Svoj glas podpore dajmo tistim strankam in kandidatom, ki se zavzemajo za vrednote pravičnosti, človekovih pravic, solidarnosti z ubogimi, spoštovanja človekovega življenja in zakonske zveze ter vladavine prava za vse ljudi. Prav tako je za vsako demokracijo ključno, da politika spoštuje versko svobodo in uredi delovanje verskih skupnosti.
Vsak kristjan ima dolžnost in pravico, da se udeleži volitev in izvoli najboljše kandidate. Jezus je dejal: »Po njih sadovih jih boste spoznali.« Zato si v naslednjih dneh vzemimo čas in premislimo, v kakšni državi želimo živeti, katere vrednote naj oblikujejo našo državo in na katere izzive ter probleme morajo stranke in kandidati odgovoriti.
Vse katoličane in druge verujoče državljane Republike Slovenije vabim, da v teh dneh okrepimo svoje molitve za našo domovino.

Msgr. Stanislav Zore OFM
Predsednik Slovenske škofovske konference

VIR: Slovenska škofovska konferenca


(foto: Družina)

Komentarji